Η ραγδαία ανάπτυξη και σύγκλιση των τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, καθώς και οι δυνατότητες που παρέχει η χρήση του Διαδικτύου σήμερα, έχουν δημιουργήσει νέες προκλήσεις για την επιδίωξη μιας άρτιας και αποτελεσματικής λειτουργίας των σύγχρονων οργανισμών.
Οι επικοινωνίες δεδομένων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των καθημερινών επιχειρησιακών διαδικασιών και αναγκών δραστηριοτήτων κάθε οργανισμού. Οι δικτυακές υποδομές αποτελούν τον κύριο άξονα γύρω από τον οποίο δομείται η λειτουργία των επιχειρησιακών εφαρμογών, η επικοινωνία μεταξύ των χρηστών, η ενοποίηση εφαρμογών δεδομένων, φωνής και εικόνας, η πρόσβαση και ανταλλαγή πληροφοριών και η εισαγωγή νέων υπηρεσιών.
Σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι σύγχρονοι οργανισμοί καλούνται να παρέχουν στους πελάτες τους πρωτοποριακές λύσεις και αξιόπιστες υπηρεσίες. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, όπου οι συνθήκες στις οποίες δραστηριοποιούνται οι σύγχρονοι οργανισμοί τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά μεταβάλλονται ταχύτατα, η ανάγκη διαρκούς ευθυγράμμισης με τις τεχνολογικές εξελίξεις είναι ακόμα μεγαλύτερη.
Η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε όλες τις δραστηριότητες, εξασφαλίζεται με σύγχρονη και ευέλικτη υποδομή των επικοινωνιών. Για την επίτευξη του στόχου συμβάλλουν παράγοντες όπως, η σωστή σχεδίαση του δικτύου, τα άρτια εγκατεστημένα ενεργά δικτυακά στοιχεία, η χρησιμοποιούμενη τεχνολογία, η επεκτασιμότητα, η αξιοπιστία και η ποιότητα των υπηρεσιών υποστήριξης και διαχείρισης.
Η PGnetworks, εδώ και 25 χρόνια δραστηριοποιείται δυναμικά στο χώρο των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής. Η πολύχρονη και αποδεδειγμένη εμπειρία της PGnetworks στη σχεδίαση, υλοποίηση και υποστήριξη μεγάλων και σύνθετων δικτύων Τραπεζών και Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων, Ιδιωτικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Δημοσίου Τομέα, την κατατάσσει στην κορυφή των εταιριών της αγοράς.
Επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της με συνεχείς εκπαιδεύσεις και πιστοποιήσεις από διεθνώς αναγνωρισμένους κατασκευαστικούς οίκους, διασφαλίζει την αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υψηλού επίπεδου. Το υψηλό επίπεδο της τεχνολογικής κατάρτισης των στελεχών σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη εμπειρία στο χώρο, αποτελούν το σημαντικότερο άξονα της δυναμικής ανάπτυξης της εταιρίας και συμβάλλουν στην επιτυχή αντιμετώπιση των τεχνολογικών προκλήσεων που παρουσιάζονται στα σύγχρονα δικτυακά περιβάλλοντα των επιχειρήσεων.